Gelukkig nieuwjaar!

Vanuit China wensen we jullie allemaal een gelukkig 2017! Wij hebben er hier weinig van gemerkt; over zo’n drie weken is het Chinees nieuwjaar en dan wordt hier vuurwerk afgestoken en groots feest gevierd. Om 12 uur hoorden we een paar knallen en dat was het; heerlijk rustig!

De versieringen voor Chinees nieuwjaar zijn al in volle gang.

 

Vorige week vrijdag kwamen we ’s nachts, na een lange reis, aan. We verblijven met z’n allen op 1 kamer bij vrienden thuis. Fijn om onze tijd hier bij ‘locals’ te beginnen van wie we een hoop leren wat betreft de taal en cultuur. Met z’n allen op 1 kamer is een beetje een uitdaging, we houden elkaar regelmatig allemaal wakker, zeker als 1 van de kinderen niet zo lekker slaapt.

Winkelcentrum vlakbij, met de supermarkt, waar we de meeste van onze boodschappen zullen doen.

We hebben een drukke week achter de rug waarin een hoop moest gebeuren. Er moet nog van alles voor onze visums geregeld worden, en ook voor de taalstudie van Frankwin. Voor Marieke moet er een taaltutor gezocht worden die thuis les komt geven, voor Joah zoeken we een geschikte school. We hebben hard gezocht naar een appartement en dat is gelukt! Gisteren de aanbetaling gedaan voor een ruim huisje op de zesde verdieping (valt mee dus) in een mooi complex. Er moet nog wel wat geklust worden maar we zijn er erg blij mee en hopen snel, na ruim zes maanden geen plek meer voor onszelf gehad te hebben, weer een thuis te creëren!

Het appartementen complex waar we zullen gaan wonen.

Maargoed, vandaag even een rustdagje tussen alle drukte door, heerlijk! We genieten van de gastvrijheid hier, van heerlijk Chinees eten en van een nieuw avontuur als gezin! Al is het ook pittig om weer ‘baby’s’ te zijn: bij alles hebben we hulp van anderen nodig. We kunnen niet communiceren, weten niet altijd hoe we ons cultureel acceptabel gedragen, kunnen nog niet in ons eentje de bus nemen en zelfs de straat oversteken (zeker met een buggy 🙂 ) is al een uitdaging.. Maar we merken nu al dat we langzaam maar zeker dingen bijleren. En dat zal nog wel even doorgaan..

Kortom, een saai jaar zal het zeker niet worden! Tot de volgende update weer!

 

Kinderstoel in Chinees formaat 🙂 (verstelbaar hoor..)