Lantern festival

Afgelopen week was het lantern festival! Op deze dag (de 15e dag van het Chinese nieuwe jaar) worden officieel de nieuwjaars-feestelijkheden afgesloten. Dit is een oude traditie en er gaan een hoop verschillende verhalen de ronde over de betekenis en oorsprong.

Joah met zijn zelfgemaakte lampion.

Tang Yuan, gevuld met pinda, bonen of in dit geval sesam. Jummie!

Tegenwoordig is het een door Chinezen erg geliefd festival en dat begrijpen wij wel 🙂 Kinderen lopen ’s avonds met lampionnen, er wordt tang yuan gegeten (gevulde rijstballetjes, onze kinderen zijn er gek op. En wij ook 🙂 ) en in veel steden is er een grote lampionnen show. Zo ook in Xi’an! Met een aantal vrienden zijn we geweest en het was prachtig! Het thema van dit jaar was ‘silk road’.

Lichtshow bij de oude stadsmuur.

Ennuh, wij zijn stiekem erg blij dat het Chinese nieuwjaar weer voorbij is; winkels zijn weer open en wie weet gaan er eindelijk wat meubels arriveren volgende week.. Als alles er is zullen we een blog wijden aan onze verbouwing en verhuis avonturen 🙂 Tot dan!