Op ontdekkingstocht

We zouden graag de blog wat vaker updaten, maar het kost nogal wat moeite met onze huidige internetverbinding..

Maargoed, bij deze weer wat foto’s en verhalen! We zijn hier intussen alweer vijf maanden! We hebben de winter meegemaakt, een korte lente en intussen is het al echt zomer hier. Door de week hebben we het meestal erg druk en daarom proberen we in het weekend bewust wat tijd vrij te houden om de stad en omgeving te ontdekken. Xi’an is een prachtige stad waar altijd wel wat nieuws te ontdekken valt. We crossen tegenwoordig overal heen met z’n vieren op onze e-bike (we zijn al aardig geintegreerd 🙂 ), het is heerlijk om die vrijheid te hebben! Bij deze wat kiekjes van de stad en onze avonturen!

 

South Lake Park.

 

 

Twee weken geleden hadden we bezoek uit Nederland, die we ook het park hebben laten zien. Een mooie plek om foto’s te maken!

 

De pagoda, een van de grootste toeristische attracties van de stad.

Enorme winkelcentra en verkeerschaos bij Xiao Zhai, niet ver van ons huis.

De Botanische tuinen in Xi’an hebben een gedeelte waar ze Nederland na hebben gemaakt. Met molentjes, klompen en natuurlijk heel veel tulpen!

 

 

Xi’an heeft een oud stadscentrum met een 12 km lange stadsmuur er omheen. In het centrum vind je onder andere Art Street, vol met kaligrafie, benodigdheden en een heleboel andere soorten Chinese kunst.

Art Street (foto bomb 🙂 )

Xi’an is omringd met mooie bergen. Heerlijk om af en toe even de stadse drukte te ontvluchten en in de natuur te zijn!