Ertongjie kuaile!

Op 1 juni is het feest in China. Het feest dat wij allemaal misten als kind, want waarom is er elk jaar vaderdag en moederdag maar bestaat er geen kinderdag?! Hier staan vandaag de kinderen centraal; er tong jie kuai le! Oftewel: gelukkige kinderdag!

Wij hebben de kinderen vanmorgen verrast met een kleinigheidje. Joah speelt erg graag ijscowinkel, waarbij hij zelf een reclamebord en menukaart maakt en leert over geld. Hij vroeg al weken of hij een speelgoedkassa mocht voor deze winkel en vanmorgen heeft hij die gekregen.

Joah’s ijsjeswinkel

Traditie is dat de basisscholen vrij zijn en alle kleuterscholen (die zijn hier vaak nog apart) in China die dag stukjes opvoeren; zingen, dans, toneel, etc. Zo ook Joah’s school! De meeste kinderen waren zelfs netjes in pak en prachtige jurken J Alle ouders hebben genoten!

 

De kinderen mochten kiezen wat we gaan eten vanavond: pannenkoeken! Met stroop, die we hier zelf maken. Doen we tegenwoordig met veel dingen, maar daarover later meer!

 

Helpen met pannenkoeken bakken!

Voor de kinderen is het echt een speciale dag geweest. Wat een leuke gewoonte om dit eens per jaar te doen, te beseffen hoe blij en dankbaar we mogen zijn met onze kinderen en ze te vieren!

 

En morgen eten we wel weer groente bij het avondeten 🙂