Sawadeeka!

Terwijl we hier midden in de Chinees-nieuwjaar-festiviteiten zitten, blikken we even terug op een fijne tijd in Thailand!

Half januari vlogen we naar warmere oorden, om even te genieten van een aantal dingen die we hier niet hebben. Zoals 30 graden in de winter, kleren kunnen kopen die ons passen, lekker brood, schone lucht (nouja, relatief gezien dan  ) en padthai 🙂

Bij deze een aantal hoogtepunten van onze reis!

 

Art in Paradise

Een 3d museum vol met optische illusies. Wat een leuk museum, vooral voor de kinderen! Ze kunnen kennis maken met kunst maar mogen gewoon overal aankomen, foto’s maken en met een speciale app konden we zelfs filmpjes met speciale effecten maken! De kinderen vonden het fantastisch en wij ook! Als thuisonderwijzer was een hoogtepunt toen Joah bij het zien van de zonnebloemen van van Gogh enthousiast riep dat hij die had bekeken op de ‘mamaschool’ 🙂


 

Sticky waterfalls

Wij hadden het geluk een Nederlands stel tegen te komen die in Chiangmai wonen en ons een dagje mee hebben genomen naar de Sticky waterfalls. Er zijn erg veel watervallen in de omgeving, maar deze is veruit het leukste: door een hoge concentratie aan calcium zijn de stenen niet glad (hoe het precies zit weet ik niet, google kan je vast verder helpen :)). Er zijn touwen opgehangen en je kunt hier naar hartelust klimmen en klauteren. Echt ontzettend leuk. Joah vond het maar niks en heeft vooral genoten van de zwemplekken tussen de ‘levels’ in. Bovendien kun je mooie wandelingen maken in de omgeving.

 

 

Ginger farm

Dit is nou echt iets wat we missen in China: Ginger farm is een soort kinderboerderij. Een plek om kinderen kennis te laten maken met het boerenleven. Gratis toegang, lekker spelen in het hooi, geitjes voeren, buffalo’s bekijken, wandelen tussen de rijstvelden waar ze zelf rijst verbouwen (en allemaal andere gewassen, alles biologisch en vers vermaakt tot eten in het restaurant). Toen wij er waren was er groot feest met een rommelmarkt en andere activiteiten.

 

De dierentuin

Voor nog geen vier euro per persoon heb je toegang tot een enorme dierentuin, prachtig gelegen aan de voet van een nationaal park. Het hoogtepunt was voor ons echter hoe je de dierentuin bekijkt: met een soort treintje wordt je van het ene deel naar het andere deel gereden, door de bergen, met prachtige uitzichten.

Mooi natuurpark naast de dierentuin

En nu weer terug in het koude China. Alhoewel, het vast best mee met de kou. En het is fijn om weer terug te zijn want: oost west thuis best, ook hier in China! Tot de volgende update!