Wat eten met een achtbaan te maken heeft

Een week geleden hebben we ons thuisschool-jaar afgesloten! Vorig jaar hebben we eigenlijk niet echt zomervakantie genomen en al snel besloten we dat we het dit jaar anders zouden gaan aanpakken. Vijf weken zomervakantie, lekker even er tussenuit als gezin en een viering van alles wat we bereikt hebben in het afgelopen jaar.

We hebben een erg leuk schooljaar gehad. Wat ik vooral merk is dat ik hoe langer hoe meer het ‘schoolse’ los kan laten (best lastig als ex Pabo miep 😉 ) en de vrijheid durf te nemen om alles zo aan te passen zoals het voor ons het beste werkt. Alle doelen zijn meer dan gehaald, dus dubbel en dwars geslaagd zou ik zeggen! 

Een ochtend in de ‘schoolkamer’

Al maanden terug zagen we een wel erg leuk en bijzonder restaurant. Daar wilden we graag eens heen maar dan wel met een bijzondere gelegenheid.  Het schooljaar feestelijk afsluiten daar leek ons al snel allemaal een leuk idee! De kinderen hebben echt de dagen afgeteld en toen het bijna tijd was om te gaan zei Joah nog dat hij het ‘eigenlijk best spannend vond’. Als je niet begrijpt wat er nou spannend kan zijn aan een restaurant, lees en kijk dan snel verder.. 

Welkom in het (zoals we het hier thuis noemen) achtbaanrestaurant! 

Eigenlijk heet het restaurant Spacelab, omdat het idee is dat je eten ‘gelanceerd’ wordt op tafel. 

Elke tafel heeft een Ipad waar je je eten op bestelt. Direct na het bestellen betaal je met een app (wat we overigens constant doen hier, ideaal!) en dan is het wachten op het eten. Zodra dit klaar is in de keuken wordt in het in een liftje gezet en via een heel systeem naar je tafel afgeschoten. ‘Kunnen we nog meer bestellen?,’ vroegen de kids constant. Niet omdat ze meer eten wilden hebben maar omdat het zo leuk was om het eten aan te zien komen 😉 

Gefilmd door Frankwin

Na het eten hebben we Joah een ‘rapport’ overhandigd. Geen cijfers erop maar een verslag van afgelopen jaar met alles wat hij geleerd heeft, in gegroeid is en dingen waar we komend semester nog aan blijven werken.

Ook heeft hij een AVI doeboek gekregen en Engelse Lego boekjes om het lezen te blijven oefenen tijdens de vakantie. 

Intussen is de schoolkamer helemaal opgeruimd, en is alles voorbereid en klaar voor volgend semester. 

Nog even lekker buiten spelen na het eten…
… en genieten van het mooie uitzicht op de bergen.

Maar nu eerst; vakantie! Dinsdag vliegen we naar Thailand voor vakantie en wat medische afspraken. Even bijkomen van een druk maar mooi jaar! 

Een hele fijne vakantie gewenst aan al onze blog lezers!